Jump to content
3000AD Forums
Sign in to follow this  
Supreme Cmdr

Public Preview Demo 2 Released!

Recommended Posts

Servers will soon start popping up everywhere. As for now, 3DGamers, Gamer's Hell, Worthplaying, have it up. Check the downloads page for links.

Unless your system meets with the minimim requirements for the game, don't even bother.

The demo contains four scenarios featuring the three marine careers (Elite Force, Recon Force and Mobile Infantry) and the Planetary Support Pilot.

Depending on where you download it from, there are two versions of this demo.

  1. The larger 267MB full version contains both demo 1&2.
  2. The smaller 64MB small version only contains demo 2 and requires a previous install of demo 1. Simply copy the file into the demo 1 install folder and execute it. This will merge both demos.

This will be the second and final demo. I had planned on doing a third, but I don't have time and these two demos have enough stuff in them already.

[ 03-11-2005, 11:05 AM: Message edited by: Supreme Cmdr ]

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Arthur_Dent1976

Great news! I'm looking forward to plunge myself deep into this second release this weekend!

I have a question though, about the occurence of a single white line in the sky: When starting the first and third of the new planetary-based scenario's, I can see a line from horizon to horizon. Is this a waypoint-related thing, or an anomaly caused by my graphics card?

I've put up a screenshot of the line here. Sorry if this is a stupid thing to ask or if I'm posting this in the wrong forum!

Share this post


Link to post
Share on other sites

quote:

Originally posted by quantum:

...you'll see that it's weapons fire!!

If you want to see this from up close (spectacular), put your AE in the prone position ("X" key) then run (Shift+W) in spurts until you're nearly inside the base. When you run, you do it standing up but, once you release the "Shift" key, you return to the prone position. This should allow you to get close enough to the weapons fire to be blown away (literally).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kick Ass Demo.....

Finally, in the 'Last Man Standing' I made it to the rescue ship.

Which I took off and thrashed the nearest enemy base.

Still working on the rest of the FP demos.

Seems like my escorts like to shoot me.

Very good scenarios.

Of course,the graphics are superb,especially the follage in 'Last Man Standing'.

Super.

Get the Demo.

[ 03-30-2005, 12:55 AM: Message edited by: Cc ]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah, last man standing is one of my fun scripts.

btw, those escorts are firing because you are firing and standing in the line of fire. Its called friendly fire.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problems running UC AWA Demo 2

Version downloaded ucawa_preview_demo2.exe

From 3dgamers

size of file 279,441,065

demo version 0.04.05 of march 3 2005

installed as instructed by installion prompts

hit run game

Screen goes into full blackness then appears a message about that its not been Rated, after this message finish's Back to desktop smaller screen appears and is black with the title Universal Combat - A world Apart (version Demo 0.04.05 of march 3 2005 etc

and it hangs there for all enternity

my specs

directx 9.0c

5900 ultra gforce 256

SB audigy plat

xp pro sp2

3.0 gig

2.gig ram

all updated and rechecked

just point to the answer thx!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I fIxed the Problem

Method Delete all avi's in the folder c:/Program Files/3000AD/Universal Combat - A World Apart Demo 2/gfx/avi/

files are:

esrbRP.avi

3klogo.avi

dclogo.avi

launch game hit ok 3 times and the game launch's fine!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok where to start:

§1.if everything that i will say in the next lines is dumb,rubbish or nonesense or has been already solved please delete my post and ban me as i would then deserve it

So, that said i can start

I have several problems with the UC-AWA preview demo 2

1.only one terrain type(kind of desert) on earth and mars(so no water, no hills ,just flat etc.)

2.no "firing" animation: i fire a weapon and no "flame" is coming out of the gun

3.the external planetary clouds seem nearly too have dissappeared(this may have been changed conciously but in comparission to the external planetary cloud effects in the 1. preview demo it doesn't look so good anymore

4.As Arthur Dent has seen it there is a single white line seperating the sky át night which is definetely NO turret firing as i have followed the line quite half an hour(in a gunship) without getting nearer to an firing turret

5.The game crahes especially when destroying Air-Defense-Vehicles(like X10,X15)

Config

Screen Resolution 1024x768

Anisothropic Filtering High

Environment Mapping On

Lightning Quality High

DXT Compressed Textures On

Optimized Models On

Preload Character Models On

Visible Damage FX On

Object Flight Path Trails Off

Object Contrails Type Particle

External Planet Cloud Map On

To state it i wouldn't have dared to post this if i had this problems in BOTH demos but i encounter these only in the 2nd demo NOT in the 1st demo

If needed:I've taken several screenshots from both demos to show what i mean,i just dont know how to post them

Furthermore: i dont know about the development of UC-AWA so this could already have been solved so

§1 would come to action

Thanks in advance

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well as my editing time has elapsed i'm doing a new post.

I'm not sure but the problems must have something to do with the shaders.I'm guessing this as i had the problems occur again after i re-installed the UcAWA preview demo#1 and then installed the ucAWA_Preview_Demo1_update1 (wich has an gfx folder with shader files included).

(of course i deleted the UcAWA preview demo#2 before doing this)

Share this post


Link to post
Share on other sites

That update is only for NVidia GForce 3 and 4 cards.

Reinstall the demo and don't add that.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the reply but this won't solve my problems with the 2nd demo

(i do NOT update the 1. demo with the small 65 mbytes 2nd demo but i'm having the big 2nd demo,those one with 330 mbytes or something like that).

The 1.demo is doing fine without the update(as i stated above in my first post),i just wanted to track down the beginning of the problems i'm having in the second demo,and i guess that this Geforce-Fix is both included in the 2nd demo and in the full version of Uc-AWA.

Share this post


Link to post
Share on other sites

quote:


Originally posted by Cc:

That update is only for NVidia GForce 3 and 4 cards.

Reinstall the demo and don't add that.


It doesn't matter whether he adds it or not. The game will use the appropriate shader for the video card. So, its not like its going to use GF3 shaders if the card is a GeForce 6800.

quote:


Originally posted by paranide:

Thanks for the reply but this won't solve my problems with the 2nd demo.The 1.demo is doing fine without the update(as i stated above),i just wanted to track down the beginning of the problems im having in the second demo,and i guess that this Geforce-Fix is both included in the 2nd demo and in the full version of Uc-AWA.


I know nothing about your video card, but from what you describe, you are having driver problems. So, try another driver set and go with what works. I don't make drivers and have no control over what the video card manufacturers do.

Running the demo with the default config (i.e. don't mess with the settings until you know whats wrong), might be a good start.

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK.

Looks like he's got a MSI Radeon 9800 with catalyst 5.4.

Maybe try drivers from MSI?

Share this post


Link to post
Share on other sites

quote:

Originally posted by Supreme Cmdr:

quote:

Originally posted by Cc:

That update is only for NVidia GForce 3 and 4 cards.

Reinstall the demo and don't add that.

It doesn't matter whether he adds it or not. The game will use the appropriate shader for the video card. So, its not like its going to use GF3 shaders if the card is a GeForce 6800.

quote:

Originally posted by paranide:

Thanks for the reply but this won't solve my problems with the 2nd demo.The 1.demo is doing fine without the update(as i stated above),i just wanted to track down the beginning of the problems im having in the second demo,and i guess that this Geforce-Fix is both included in the 2nd demo and in the full version of Uc-AWA.

I know nothing about your video card, but from what you describe, you are having driver problems. So, try another driver set and go with what works. I don't make drivers and have no control over what the video card manufacturers do.

Running the demo with the default config (i.e. don't mess with the settings until you know whats wrong), might be a good start.


Ok thanks i'm going to try out other drivers and using the default config.I very appreciate the quick help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

quote:


Originally posted by Cc:

OK.

Looks like he's got a MSI Radeon 9800 with catalyst 5.4.

Maybe try drivers from MSI?


Yeah, thats what I was thinking too. If MSI have their own drivers, those are the ones he should be using.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok i tried using the msi drivers from the oldest to the newest but still no difference,the problems still exist.I guess i will now be trying out the Omega drivers.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have now tried out the newest Omega drivers as well as Catalyst 4.1 and 4.2 , none of them helped, also I was trying some things like enabling/disabling the Catalyst A.I, changing the AGP speed and other things like that without any significant changes towards the problems.

So I guess I will be waiting for the retail version of Uc-AWA, maybe my video card will rather accept it than the demo, or maybe another new catalyst version will solve the problem.

What i'm very interested in is if other users in here with ATI Radeon 9800 pro or especially MSI RX9800 PRO TD-128 video cards are having similar problems.(though it doesn't seem like that).

Share this post


Link to post
Share on other sites

How about turning on your private messages.I have another idea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, I've been away from UC for a couple of months. I finally got around to trying out the UCAWA demo 1. I just played the first IA scenario (IA0101). That was one awesome firefight after entering the Mars region. Way to go SC! The new engine upgrades are pretty slick. Everything looks polished. I'm really looking forward to the game's release.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I like the additional details added, like the fire coming from the ships that are damaged now showing up on the Vid screen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×