Jump to content
3000AD Forums
Sign in to follow this  
FishGills

1.00.02 console server + win2003 + termn svcs = no go?

Recommended Posts

I've been trying to get the server to start on my windows 2003 enterprise server through terminal services using the /console option.

This may sound dumb but I run the command:

ucmp.exe /s /console

and nothing happens.

I check the process list and ucmp.exe runs for about a second or so then dies. No errors, no messages. Nothing.

Just to make sure I was doing everything right, I started the server on my windows XP machine just fine with the console.

This is with the latest patch mind you.

Any help?

Share this post


Link to post
Share on other sites

quote:

From product info page

Minimum Requirements

┬À WIN 98SE/ME/2K/XP (with all service packs)

┬À DirectX 9 or higher

┬À Pentium III 1Ghz or equivalent AMD processor

┬À 128MB RAM

┬À 32MB DirectX 8.1 compliant graphics card with

vertex shader 1.1

┬À DirectX 8 compliant sound card

┬À 8X CDROM or DVD-ROM

┬À 1GB uncompressed hard drive disk space

┬À Mouse

Recommended Requirements

┬À WIN 2K/XP (with all service packs)

┬À Pentium IV 1.7Ghz or equivalent AMD processor

┬À 256MB RAM

┬À 64MB DirectX 8.1 compliant graphics card with

vertex shader 1.1 & pixel shader 1.1 or higher

┬À Joystick

Ultimate Requirements

┬À WIN 2K/XP (with all service packs)

┬À Pentium IV 3Ghz or equivalent AMD processor

┬À 512MB RAM

┬À 128MB DirectX 9 compliant graphics card with

vertex shader 2.0 & pixel shader 2.0

┬À Joystick


I dont see windows 2003 enterprise server listed as a supported OS that's probably your problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just tried this on my win2k server as well. same problem.

Both have DirectX9B and all the servicepacks and updates.

Win2k is:

Dual P3-800, 512 meg of ram with an old ATI Rage card

Windows 2003 server:

AMD Athlon XP 2500+

1 gig of memory

nVidia GeForce FX 5200

Share this post


Link to post
Share on other sites

The console server crashing has already been reported in the tech support area. I plan on looking into it tonite.

Share this post


Link to post
Share on other sites

You should be able to run the console server on Windows Server 2003 I think. Just be sure to use something like UltraVNC to start it, if you are accessing it remotely.

You need the 1.00.02 RC3 patch - but be aware of the screen corruption bug in the console server.

Lemme know how it goes, because I'm interested.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The RC3 helped somewhat. When I do a ucmp.exe /s /console it'll start up the UC Splash screen (black background with the white UNIVERSAL COMBAT) and then it crahses. Not showing up in the process list. :/

Fiddling with it some more though...

Share this post


Link to post
Share on other sites

quote:

When I do a ucmp.exe /s /console it'll start up the UC Splash screen (black background with the white UNIVERSAL COMBAT) and then it crahses.

Try adding logging to the command line (/l3).Do not know why, but it seems to make a difference for me.

Share this post


Link to post
Share on other sites

UCSDEBUG.LOG isn't showing up anywhere on me hard drive.

ucmp.exe /s /l3 /console

ucmp.exe /s /l5 /console

*grumble*

If this works I'd be able to setup a permanent server at Verio's Headquarters... :|

Share this post


Link to post
Share on other sites

quote:

Happen to know where the log file goes?

I believe it will be saved to the universal combat folder.It will create a ucsdebug text file,among others.Do not know if that can be changed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

quote:

UCSDEBUG.LOG isn't showing up anywhere on me hard drive.

Huh.. Well I have XP home,not 2003 server.But it sounds like it is crashing before the logs are started.If the server is working you will get a white console window and a lot of text will scroll by with "loading such in such scripts".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yea, it works fine on all my XP/2000 machines. Just trying to get it to work on 2003. It's no big deal really. Maybe SC might be interested in getting it to work but I dont' think many people out there use 2003 yet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

quote:


Originally posted by FishGills:

UCSDEBUG.LOG isn't showing up anywhere on me hard drive.


It won't, if the game itself doesn't actually start

Share this post


Link to post
Share on other sites

heh, BAH! Who the heck designed this game?!?!

KIDDING!! hehe.

I've actually bought every BC game since. Ever since BCM Gold have I started to actually to really play.

I love the game mister SC.

Share this post


Link to post
Share on other sites

heh, well, I for one would like to see it working on Windows Server 2003, so consider yourself the official guinea pig.

In the RC4 patch (maybe out tomorrow), the console server graphics glitch is fixed and I will not protect the executable. This way there is better flexibility for starting remote servers.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
Sign in to follow this  

×